Success
Dark theme
Sweden
Choose country
Choose language
Christmas Video Contest 2024 🎥😍🎄
Generous prizes for the winners 🏆🤑 Anyone can participate! More
west_west

west_west

33 y.o.
Male
Stockholm, Sweden
Last visit: 6 months ago

Feminism och syn på framgång och status

Jag hamnade på ett blogginlägg här på K6 som fick mig att fundera lite över feminism och synen på vad som är framgång.

Jag tycker det är intressant detta med hur man ser på framgång och liknande. Det verkar vara så att för gruppen feminister är det som räknas att lyckas inom traditionellt manliga områden såsom affärsvärlden. Kvinnor som lyckas väl inom traditionellt kvinnliga domäner är något som feminismen i regel föraktar. Det verkar alltså inte bättre än att feminister använder en manlig bedömningsmall för framgång. Och är det den framgången man vill definiera som framgång så är det också de reglerna man spelar efter. Varför väljer man inte istället att söka skapa något nytt, en ny värld eller ett nytt spel, som gynnar kvinnor, istället för att skrika sig hesa över att kvinnor inte lyckas så bra inom ett spel/en värld som är skapat av män för män? 

Det är lite märkligt hur det som blir männens sysslor blir sedda som "bättre". Det är "coolare" att vara iväg och jaga än att ta hand om barn och samla basföda. Det är "coolare" att döda, blöda och dö för ett abstrakt begrepp "fosterland", och någon kung, än att hjälpa till att vårda skadade. Det är "coolare" att vara framgångsrik inom affärsvärlden än att vara det inom familjesfären. Varför? Ja, det verkar som att män ser upp till andra män och kvinnor ser upp till män. Den ordningen har jag inget svar på varför den existerar, men det verkar vara genomgående så rollerna definierats. Jag undrar om det hade varit så "häftigt" att vara affärsman om det varit en kvinnlig domän. Då hade det snarare varit en "kvinnofälla" eller något i den stilen. Och sett ur det perspektivet är det helt legitimt att fråga sig varför feminister inte börjar sätta status på sig själva, för det verkar vara något av problemet...

Jag får det till att feminister både säger att det kvinnliga inte är tillräckligt bra inför dem själva men att det samtidigt ska vara det inför alla andra. Det blir ganska ambivalent. 

Comments